Ny formand for Det lokale Beskæftigelsesråd (LBR)

– af Svend-Erik Hermansen

Med den nye lov om det enstrengede beskæftigelsessystem kommer der nye regler for valg af formand for LBR. Før lovens vedtagelse var det LBR, der valgte sin egen formand.
Rådets formand og 2 næstformænd blev udpeget for en 2-årig periode af rådets medlemmer. Med den nye lov bliver det således, at borgmesteren bliver født medlem af og formand for LBR. Borgmesteren kan overlade medlems- og formandskabet til arbejdsmarkedsudvalgsformanden, hvis beskæftigelsesindsatsen varetages af et stående udvalg. Formandens suppleant er henholdsvis viceborgmesteren og næstformanden i det stående udvalg. Formandens funktionsperiode følger den kommunale valgperiode.

Det er en helt igennem uforståelig kommunalisering af LBR-arbejdet, som jo ellers skulle søge at drage nytte af især det lokale arbejdsmarkeds repræsentanter og netværk.

På den anden side set var borgmesteren meget ked af, at han blev vætet sidste år i maj som formand – så nu kan han vende tilbage godt hjulpet af lovgivningsmagten og dermed af det borgerlige flertal i Folketinget, som har gennemført loven!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s