Sommeren går på hæld – og nyhedsbrevet er tilbage……

I DENNE UGE:Sommeren går på hæld – og nyhedsbrevet er tilbage
En fair finanslov
Er Sverige udemokratisk?
Har du noget på hjertet…Sommeren går på hæld – og nyhedsbrevet er tilbage
Børnene er begyndt i skole igen, de voksne sidder atter bag disk på kontor, og udenfor lader vejrguderne de sidste solstråler kæmpe sig frem. Sommeren er gået på hæld.
Som altid betyder sommertid også agurketid, og nyhedsbrevet har derfor holdt sig en velfortjent pause. Men nu er nyhedsbrevet atter tilbage.

En fair finanslov

I tirsdags blev der taget hul på første behandlingen af regeringens finanslovsforslag. Og debatten i folketingssalen løb ikke stille af. For hos Socialdemokraterne vil vi en anden økonomisk vej end regeringen. Vi vil ikke udhule velfærdsstaten, men investere i den. Netop derfor, har vi sammen med SF lavet vores eget finanslovsforslag.
Og forskellen på det fælles S-SF finanslovsforslag og regeringens er til at tage at føle på. Mens regeringen endnu engang svigter den danske folkeskole, vil vi give 1,35 mia. kr. til folkeskolen og ungdomsuddannelserne, og dermed sikre lektiehjælp til alle elever, færre elever i klasserne og flere praktikpladser. Og mens regeringen vil fortsætte med at svinge pisken over de fattigste danskere, og gøre dem endnu fattigere med lave kontanthjælpsydelser, så vil Socialdemokraterne og SF tage et opgør med kontanthjælpsloftet, 450-timers reglen og start-hjælpen. Og sidst men ikke mindst vil vi befri kommunerne fra det jerngreb, som regeringen har lagt dem i , og som rundt i næsten alle landets kommuner betyder at der lige  planlægges store nedskæringer på vitale velfærdsområder. Vi  vil  fastholde det nuværende serviceniveau ved at tillade vækst på 1,25 mia. kr.
Regeringens reaktion på vores forslag har været den samme, gamle sang. De påstår således, at vores forslag ikke kan finansieres.  Men vi har finansiering, fordi vi simpelt hen mener, at alle danskere efter evne skal yde en ekstra arbejdsindsats og give en ekstra skærv i stedet for at skære ned på skoler, børnehaver og hjemmehjælp. Vi  har redegjort for, hvor pengene skal komme fra, og vi har lagt det åbent frem; vi vil  også  annullere regeringens skattelettelser til landbruget, vi vil afskaffe de skattefrie private sundhedsforsikringer, og vi vil omlægge erhvervsstøtten.
Læs Socialdemokraterne og SF’s finanslovsforslag her.

Er Sverige udemokratisk?

Da de første spæde røster om det udemokratiske Sverige lød, troede jeg, at der var tale om en dårlig joke – ingen kunne da i ramme alvor mene, at Sverige er udemokratisk? Det kunne de desværre. Ifølge Pia Kjærsgaard og Michael Aastrup Jensen er Sverige således direkte præget af manglende ytringsfrihed og politisk undertrykkelse, mens Naser Khader mener, at Sverige
kan sammenlignes med et udemokratisk diktatur i Mellemøsten! Sikke en svada. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad Khader og de øvrige, der har meldt sig i dette kor, havde sagt, hvis svenskerne havde udtalt det samme om Danmark.

Men de tre borgerlige Sveriges-hetzere er helt ude at gynge, og det er nok derfor, at hverken statsminister Lars Løkke eller udenrigsminister Lene Espersen har bakket op, men i stedet har forholdt sig tavse i sagen. Så sent som juni måned i år afviste OSCE/ODIHR at foretage valgrelaterede aktiviteter til det svenske valg, med henvisning til at sådanne aktiviteter ikke kunne bibringe ny værdi til valgprocessen. Og i 2008 blev Sverige placeret på en absolut 1. plads på magasinet The Economists rangliste over verdens bedste demokratier målt efter bl.a. valgprocessen, politisk deltagelse og kultur. Når Sverigedemokraternes valgvideo ikke vises på TV4, er der derfor ikke tale om censur og manglende demokrati i Sverige, men om en beslutning truffet at et privatejet tv-selskab som mener, at videoen grundet sin hetz mod en bestemt befolkningsgruppe er i strid med svensk lov. Og når Sverigedemokraterne ikke deltager i partilederrunden på svensk tv er der ikke tale om undertrykkelse, men derimod om et forhold som gælder for alle de partier som ikke er repræsenteret i rigsdagen.

Det er pinligt, hvordan den politiske debat foregår i Danmark. Det er faktisk meget mere ordentligt i Sverige, hvor de borgerlige partier konsekvent har afvist at give indflydelse og medløb til de fremmedfjendtlige kræfter. 

Har du noget på hjertet…

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med mit nyhedsbrev, er du altid velkommen til at kontakte mig. Du kan skrive til mig på mogens.lykketoft@ft.dk
Reklamer