Nej til VKO’s pointterror


Nej til VKO’s pointterror
Selvfølgelig og heldigvis afviser en samlet opposition de nye chikanerier over for folk af fremmed herkomst, som Dansk Folkeparti opfandt under finanslovsforhandlingerne i form af det såkaldte pointsystem.
S og SF fremlagde et helt anderledes alternativ, der kan opfyldes af alle med god vilje:  I virkeligheden er det en kontrakt om vilje til at integrere sig, lære vort sprog og være med på vores arbejdsmarked, når man gifter sig til medlemsskab af det danske samfund.  
Det var velgørende, at Socialdemokratiets formand kort og klart konstaterede, at ‘nok er nok’. At der ikke er brug for nye stramninger.  Og endnu bedre, at et meget stort flertal af den danske befolkning er enige med os, og at VKO-blokken har tabt terræn på deres seneste forsøg på at oppiske en ny udlændingedebat.
Uddannelse skaber vækst
Frem mod 2019 vil der være stor mangel på uddannet arbejdskraft, mens der vil være langt flere ufaglærte end udbuddet af ufaglærte job. Det viser beregning fra AE Rådet, som påpeger, at manglen på uddannet arbejdskraft betyder, at samfundet går glip af ca. 29 mia. kroner i 2019. De ufaglærte jobs, som er forsvundet ud af landet under krisen, kommer ikke tilbage, når konjunkturerne er vendt. Derfor er det beskæmmende at se, hvordan regeringen i øjeblikket kaster hele efteruddannelsessystemet på gulvet. På grund af massive nedskæringer på efteruddannelsesområdet står 20 VUC-uddannelsessteder til lukning. 
Hvor står de til at lukke? Jo, det er såmænd i de dele af Danmark, vi kalder udkantsområder. I Nakskov, hvor 430 mennesker for nyligt blev afskediget, da Vestas lukkede en fabrik, der mister man formentlig nu også den nærliggende VUC i Maribo, der ellers kunne have bidraget med omskoling og opkvalificering. Samme situation gør sig gældende på Langeland. 
Regeringens og DF’s politik er decideret vækstfjendsk. Virksomhederne vil ikke kunne få den arbejdskraft, de har brug for, og arbejdsløsheden blandt de ufaglærte har både økonomiske og personlige omkostninger. Vi ved, at uddannelse øger produktiviteten, og hvis virksomheder ikke kan få den arbejdskraft, der efterspørges, så sættes Danmark i stå. Det er netop nu, at vi skal investere i uddannelse, som vi gjorde i 1990’erne og dermed skabte vækst og lav arbejdsløshed. Nu skal en socialdemokratisk regering endnu engang rydde op efter en borgerlig – det gør vi hellere end gerne.
Nyt europapolitisk udspil
I denne uge lancerede vi sammen med SF vores fælles europapolitiske udspil, hvor vi fremlægger, hvad en ny regering vil med det europæiske samarbejde. Vi vil spille en aktiv rolle i EU og sidde med dér, hvor beslutninger, der også påvirker Danmark, træffes. Det, vi kæmper for herhjemme, vil vi også kæmpe for i Europa: Først og fremmest står ansvarlig vækst højt på dagsordenen. Hvis den økonomiske krise hærger, så drukner danske vækstinitiativer hurtigt. 
Derfor skal EU skabe betingelserne for ansvarlig vækst og nye job i hele Europa. Det kræver bl.a., at EU indfører skrappere regulering af kapitalmarkederne, så de ikke endnu en gang fører os ud i en finanskrise. Men det kræver også investeringer i innovation og grøn teknologi, som kan skabe nye arbejdspladser i EU. Danmark overtager EU’s formandskab i første halvdel af 2012, og hvis statsministeren til den tid hedder Helle Thorning-Schmidt, så kan vi forvente et professionelt styret formandskab, der vil arbejde for, at EU bliver rollemodel for en socialt ansvarlig vækst, der skaber nye job og reducerer fattigdom og går forrest i kampen for et bæredygtigt miljø og klima. 
Du kan læse hele udspillet HER
Nordkorea truer freden
For de pårørende til de fire dræbte og de 18 sårede er det nordkoreanske angreb på Sydkorea en dyb personlig tragedie, men for verdenssamfundet udgør det en alvorlig trussel mod international fred og stabilitet. 
Nordkorea er et af verdens mest lukkede, kontrollerede og undertrykte samfund. Derfor er det svært at vide præcist, hvad der ligger bag beslutningen om at angribe Sydkorea. Men én ting står klart: Igennem to årtier har Kim Jong-Il og hans stalinistiske regime brugt militære trusler og landets atomprogram til at afpresse omverdenen.
 Det nødvendigt, at lederne i Sydkorea, USA  og Kina holder hovedet koldt og  samarbejder om at fastholde freden. Alternativet er ubærligt.  En ny storkrig i Korea kan blive kort, Nordkorea vil blive slået, men millioner af civile kan nå at gå til på få uger 


Har du noget på hjertet…
Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med mit nyhedsbrev, er du altid velkommen til at kontakte mig. Du kan skrive til mig på mogens.lykketoft@ft.dk
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s