Morgendagens skole. – Ingen interesse

Det stort anlagte borgermøde 2. dec. om morgendagens skole blev aflyst grundet manglende interesse, det var er ellers en vigtig brik i inddragelsen og dermed opbakningen til den nye skolestruktur, hvor to skoler er blevet lukket i Taastrup.
Ugen før denne aflysning, kunne der have været omkring 3000 forældre fra de fem skoler i Taastrup der bliver berørt af skolelukningerne, til et lignende arrangement – her deltog 20 personer – konklusion, ingen forældre eller borgere i øvrigt interesserer sig for deres børns fremtidige skole!
Der kunne bestemt være større interesse blandt borgere og forældre, men jeg tror sandheden om den manglende opbakning måske mere bunder i at de ansvarlige politikere har gjort hvad der var muligt for at dræne interessen. 
– En åben og demokratiskproces blev ødelagt ved at en ny skole skulle lukkes »5 min i 12« – Den lovede inddragelse af alle parter blev reduceret til  et enkelt skolebestyrelsesmedlem i et stort byggeudvalg
– Møder der indkaldes for sent, og uklare meldinger om hvem der inviteres, først den ene, så den anden målgruppe
– En høringsproces der blev obstrueret undervejs, ved at dele heraf blev ført ud i livet inden høringen var overstået
– Og senest forsøger man nu at få vedtaget en ny lokalplan og ansøge om midler til at bygge et plejehjem, længe før beslutningen officielt er truffet om at lukke skolen.
Og alt imens dette sker, forsøger de ansvarlige politikere at fortælle at beslutningen ikke er taget, og at de skam både vil lytte til, og inddrage alle iprocessen.
Mon ikke det er her en af årsagerne skal findes til den manglende interesse i »morgendagens skole«.