Gratis druk lokker unge ind i Venstre

Ungdomsorganisationen under FadBamsePartiet Venstre opfordrer unge til sanseløs druk på diskoteker ved at købe et armbånd ved indgangen. Dette giver medlemskab af venter og en lov til en nats uhæmmet druk på FadBamseorganisationens regning.

Talsmanden for Venstre, komiske Peter, syntes det er helt i orden at unge bliver lokket ud på et skråplan og kan ikke se noget forkert i tilbuddet.

Dette til trods for at man på socialministeriets hjemmeside kan læse disse anbefalinger

Unge og alkohol

fadlarsDanske unge har europarekord i forhold til forbrug af alkohol. De drikker mere og hyppigere end unge i andre europæiske lande. Samtidig viser det sig også, at både debutalder og forbrug er faldet lidt de senere år.

Der eksisterer regler i forhold til unge og alkohol.  Det er forbudt at sælge alkohol til børn under 16 år i butikssalg. En 16 års grænse markerer skellet mellem folkeskole og ungdomsuddannelse – mellem børneliv og ungdomsliv. For at læse mere om reglerne henvises til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

Forebyggende arbejde

Der foregår et stort forebyggende arbejde i forhold til unge og alkohol. For at læse mere om de forebyggende indsatser henvises til Sundhedsstyrelsen.

Hvor meget drikker de unge?

En undersøgelse af danske børns og unges alkoholvaner viser, at mange danske unge fortsat drikker alt for meget.

Men måler man børn og unges alkoholforbrug som andelen:

· der har været fulde,

· drukket alkohol seneste måned

· drukket mere end fem genstande på én gang den seneste måned,

er forbruget blandt de 11-13-årige faldet i perioden 1997 til 2002. Blandt de 14 til 15-årige er forbruget stort set uforandret.

Et andet positivt tal er, at færre børn under 14 år har købt alkohol i en butik. Det kan skyldes, at børnene selv er blevet opmærksomme på, at der ikke må sælges alkohol til dem – men naturligvis også, at butikkerne selv håndhæver forbudet bedre.

Det viser undersøgelsen ”Børn, unge og alkohol 1997-2002” udført for Sundhedsstyrelsen.

Alkoholsodavand

Forbruget af alkoholsodavand er steget voldsomt sammenlignet med de tilsvarende alkopops-produkter. De nye alkoholsodavand har i løbet af ingen tid fået tag i de 14-15-årige. Da det samlede alkoholforbrug i denne aldersgruppe er det samme som tidligere år, er forbruget af alkoholsodavand sket på bekostning af andre typer af alkohol. Især synes pigerne at være begejstrede for den nye drik.

Læs mere om alkoholsodavand på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

http://www.sundhedsstyrelsen.dk/

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s