Lær børn at begå sig i trafikken.

Af Gerdt Boss Henrichsen

trafikbarnPå det sidste byrådsmøde var der opbakning til endnu en kunstgræsbane, dette vil et flertal af byrådspolitikere gerne bakke op om da de ved at det giver pluspoint hos potentielle unge vælgere når man nærmer sig et kommunevalg, så det kommer ganske givet med i næste års budgetforhandlinger.

Alle kan blive enige om at motion er sundt for alle aldersklasser, men der er andet i livet end fodbold. Høje-Taastrup Kommune burde tænke konstruktivt og ikke kun tilgodese en sportsgren. En ny kunstgræsbane kan vente til Gammelsøområdet er udbygget med boliger, skole, daginstitutioner. Forventer så at Hedehusene Skole bliver afviklet og her kan provenuet så fra salget af denne skole bruges til udvikling af Gammelsøområdet og Hedehusene med sportsfaciliteter.

Trafiklegeplads for børn.

Høje-Taastrup Kommune mangler en trafiklegeplads for børn hvor skoler, daginstitutioner og private grupper kan få undervisning i at begå sig i trafikken, dette kunne så kombineres med et naturcenter/oplevelsescenter for børn ude ved Hakkemosen.

Der skal etableres to lukkede vejanlæg et for små børn og et til de lidt større børn mellem 6 og 14 år. Det skal være en tro kopi af den virkelige verden med både skilte, cykelstier, benzintank og meget mere

Det skal være sjovt og lærerigt for institutioner at få et praktisk kursus i trafikforståelse, og så skal der være en trafiklegedag omkring skolestart. Her skal alle de nye trafikanter have tjekket deres cykler for lys, klokke og bremser o.s.v., og den vigtige cykelhjelm skal være med og på under hele ruten. Der skal laves ruter, praktiske øvelser og trafiksituationer på ca. 1 time så både børn og voksne forstår hvilke risikofyldt trafik og farlige situationer børn kan komme ud for i trafikken.

I området skal der også være flere udfoldelsesmuligheder for daginstitutioner med sandkasser, legetøj, stylter samt naturstier med skilte med dyr og fauna så hele området bliver et stort lærerigt oplevelsescenter.

Dette er et forslag til alle partier, byrådsmedlemmer, venstre, midten og højre i Høje-Taastrup Kommune som jeg som borger syntes man burde tage op til overvejelse i fremtidens planlægning for en god børnekommune.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s