Først nye jobs – og så arbejder vi mere…

Mogens_LykketoftDer er ikke meget, der kan imponere ved den siddende regering. Men det er dog en smule imponerende, som landets finansminister hårdnakket frasiger sig ethvert ansvar for den værste økonomiske situation i Danmark siden 1970’erne.

Men vælgerne glemmer ikke, hvem de har betroet ansvaret for dansk økonomi, og det mærker regeringen. Hårdt presset kan man derfor i disse dage se Claus Hjort Frederiksen rette et frontalangreb mod S-SF’s økonomiske plan Fair Løsning. Det bedste forsvar er som bekendt et angreb, men i dette tilfælde er angrebet et desperat vådeskud.

Kritikken går på, at fagbevægelsen har udtrykt, at det ikke giver mening at bede folk arbejde mere, så længe vi fortsat har høj arbejdsløshed. Det ser finansministeren som et tegn på, at S-SF’s plan ikke hænger sammen. Men vi er helt enige med fagbevægelsen: det har aldrig været S-SF’s plan at øge arbejdstiden før, vi har skabt ny vækst.

Så længe den borgerlige regering sidder ved roret, får vi ikke ny vækst. Regeringen har valgt nedskæringsvejen. Men vi bliver ikke rigere eller skaber nye jobs ved at skære ned på uddannelse, sygehuse og forskning. Tværtimod. Derfor bliver den første opgave for en ny regering at rette op på regeringens nedskæringsregime og sætte gang i nye investeringer, der skaber ny vækst og nye jobs. Når først vi har fået sat gang i hjulene, kommer vi til at stå over for en ny udfordring: Vi får brug for flere hænder på arbejdsmarkedet. Rækkefølgen er væsentlig for at forstå S-SF’s plan. Først skal vi sætte gang i væksten, og så bliver vi nødt til at øge arbejdsudbuddet.

Du kan se Socialdemokraternes video, der forklarer sammenhængen, HER – og du kan læse mere på hjemmesiden www.fairloesning.dk

Reklamer