Et budget 2012 der freder de varme hænder

Ændringsforslag fra Socialdemokraterne og SF til byrådets 2. behandling budget 2012
Læs i PDF
Læs i Word

Socialdemokraterne og SF forslag til budget 2012 i Høje-Taastrup er uden besparelser på daginstitutioner, skoler og ældre og uden skatteforhøjelser.
”Det er ikke nødvendigt at spare på børn og ældre. I stedet kan besparelserne findes på administration, færre direktører og for eksempel strukturændringer i ledelsen af daginstitutionerne. Det har været vigtigt for SF at bevare de varme hænder til omsorg og til undervisning,” siger Conny Trøjborg Krogh fra SF.
Thomas Bak fra Socialdemokraterne uddyber: ” Sidste år sparede borgmester Michael Ziegler med sit borgerlige flertal på daginstitutioner, ældrepleje og skoler. Dengang sagde jeg, at nedskæringerne var dramatiske, og at områderne ikke kan tåle flere besparelser. Benet er savet over. Alligevel fremlægger samme partier nye blodige besparelser.”
”Socialdemokraterne og SF har arbejdet ihærdigt for at indgå i et budgetforlig med Michael Ziegler for at undgå besparelserne på de varme hænder. Det er lykkedes for os at forhandle os frem til, at lukkeuger i daginstitutioner og SFO´erne blev fjernet fra Michael Zieglers budget, men besparelserne på skolerne ville han have,” siger Thomas Bak
”De radikale lovede ellers ved den første budgetbehandling i byrådssalen, at de ikke ville acceptere besparelser på børneområdet. Men vi måtte under forhandlingerne konstatere, at de radikales ord langt fra holdt. For de radikale gælder det nu om at opbygge en stor kassebeholdning i kommunen på bekostning af børneområdet,” forklarer Conny Trøjborg Krogh.
Budgettet fra Socialdemokraterne og SF har ikke en skatteforhøjelse med. I stedet er forældrebetalingen i daginstitutionerne for de 0-5 årige hævet, fordi høringssvarene fra forældrebestyrelser og pædagogernes fagforening lagde vægt på, at man her hellere så, at taksterne blev hævet med 150 kroner om måneden for vuggestuebørn frem for, at kvaliteten blev ringere.
Thomas Bak undrer sig over, at Michael Ziegler vælger at lave budgetforlig med et lille flertal i byrådet: ”Hvis Michael Ziegler havde valgt at indgå budgetforlig med os, havde han fået et meget bredere forlig og lovning på, at vi vil samarbejde bredt om yderligere besparelser og effektiviseringer for at fastholde den primære borgervelfærd og sikre et budget i balance.”
”Netop et budget i balance uden forringelser på børn og ældre er en væsentlig forudsætning for tilliden til byrådet, og netop det borgerlige flertal har vist, at den opgave formår de ikke at løse,” siger Conny Trøjborg Krogh. ”Vores budget viser, at det kan lade sig gøre at spare andre steder – f.eks. på antallet af direktører, på ledelsen og på konsulentstillinger.”
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s